Pszichiátriai szakrendelés - magán pszichiáter - Multi Clinic Kalocsa

Pszichiátriai szakrendelés

Tanácsadó szakpszichológusként a hozzám forduló kliensek életvezetési problémáinak leküzdésében segítek személyes és online formában.

alkalom / 30 perc

Pszichiátriai Konzultáció

22.000,-Ft

Kontroll

18.000,-Ft

Recept írás konzultáció nélkül

5.000,-Ft

Milyen panaszokkal érdemes pszichiáterhez fordulni?

A pszichiátria a lelki betegségekkel, azok diagnózisával, kezelésével és megelőzésével foglalkozó orvostudományi szakág. Ide tartoznak például a szorongás, krízis, pánik, függőséggel küzdő páciensek, pszichoszomatikus zavarok, gyász/élethelyzeti nehézségek, önértékelése és párkapcsolati zavarok, koncentráció zavar. A depresszió például: alvászavar, étvágytalanság, fájdalom és más betegségre utaló tünetek ismétlődése súlyos szenvedést okoz és gyakran alkohol vagy más szerfüggőség is lehet a következménye.

A magán pszichiátria kezelések alatt négyszemközti, személyre szabott terápiára van lehetőség, ami gyógyszeres kezelést, pszichoterápia különböző fajtáit, illetve ezek kombinált változatát, valamint életvezetési tanácsadást is jelent a páciens részére. Célja tudatosítani a páciensben a fennálló probléma valódi okát és a terapeuta segítségével elsajátított módszerekkel képes legyen azok önálló megoldására. A gyógyszeres kezelés a tünetek enyhítésére szolgálnak célja az agy kémiai állapotának helyreállítása.

Mikor kell pszichiáterhez fordulni?

 

Pánikbetegség

Halálfélelemmel vagy megőrüléstől való félelemmel járó szorongásos eredetű tünetek, amik súlyos szervi bajra pl.: szív-infarktus, stroke-ra utalnak.

Szorongás

Aggodalmas szorongó állapot, félelem, hogy valami rossz történhet, ami tartósan feszít, készenléti állapot, miatt sokféle pszichés hátterű testi tünet pl.: mellkasi szorítás, gombócérzés a torokban, hasfájás, állandó hasmenés, gyakori vizelési inger, állandó fejfájás vagy már kialakult testi betegség: refluxbetegség, ekcéma vagy más immunológiai betegség hátterében is állhat.

Fóbiák

Szorongásos tünetek, ha valaki úgy érzi valamit elront, akkor furcsán néznek rá, megszégyenül vagy agorafóbia, amikor úgy érzi sokan vannak, nehéz kijutni, nehéz levegőt venni, veszélyes a hely nem tud kontrollálni.

Kényszerbetegség

Kényszergondolatok, amit az érintett betegesnek, perverznek, értelmetlennek, elmezavar jelének tart (pl.: bántani valakit, megölni valakit. A kényszer cselekedtek általában a kényszergondolatok ellen kialakult túlzott tevékenység, például 100-szori kézmosás, ismételt folytonos ellenőrzések ajtó, ablak, víz, gáz, villany.

A depressziós és szorongásos tünetek ijesztő, elhúzódó, az életvitelt korlátozó testi betegségek miatt is kialakulhatnak.

Ilyenkor a pszichiátria vizsgálat az alapbetegség mellett is fontos, érdemes foglalkozni ezekkel is, mert a depressziós tünetek gyakran rontják az alapbetegség kialakulását és az orvosi kezelés is nehezebbé válhat.

Demencia

A pszichiátria és a neurológia határterületéhez tartoznak a szellemi leépülést, demenciát okozó betegségek, ami a leggyakrabban Alzheimer kór és agyi keringészavar miatt alakul ki és diagnosztizálja a pszichiáter szakorvos.

Szenvedélybetegségek, függőségek és káros szerhasználat

Az első és a legfontosabb, hogy az érintett elfogadja, hogy nem tud úrrá lenni a problémán, beszéljen klinikai pszichiáter szakemberrel.

Szkizofrénia

Furcsa, szokatlan észlelések, hallucinációk és különféle gondolatok, például lehallgatnak minket, valaki ártani akar, összesúgnak a hátam mögött, rólam beszélnek az utcán, stb.  Ezáltal elhanyagolhatja magát, munkáját, családját és saját világában kezdi el élni az életét, így mindenképpen érdemes a pszichiátria magánrendelő tanácsadó szakpszichológusához fordulni.

Ezen betegségekre van hatásos gyógymód, ami lehet gyógyszeres vagy számos pszichoterápiás módszer. A leghatásosabb pszichoterápia a jó orvos-beteg kapcsolat.
A pszichiáter gyakran találkozik olyan rossz élethelyzetben lévő emberekkel, akik nem betegek, de a párkapcsolatukban vagy a munkájuk során folyamatos stresszben élnek, boldogtalanok, krízisbe kerülnek és nem látják a megoldást. Ebben az esetben egy támogató terápia a pszichiátria részéről és szakszerű konzultáció, tanácsadás megoldást adhat és segíthet a pánciesnek a problémáik kezelése útján.

A megbeszélt időpont lemondására vagy időpont módosításra az időpont előtt 24 órával bezárólag van lehetőség, 24 órán belüli lemondás, módosítás vagy a pszichiátria rendelés időpontján meg nem jelenés esetén az elmaradt ülés díja kiszámlázásra kerül. Kérem ennek figyelembe vételét és betartását!

Kapcsolódó szakrendelés: Tanácsadó szakpszichológus

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost. 

6300 Kalocsa, Szent István király út 28. I.emelet

Urológiai szakrendelés

2024.05.16 - csütörtökön a Multiclinicben!

Milyen tünetekkel érdemes szakorvosainkhoz fordulni?
📍 Gyakori, fájdalmas, csípős, véres vizeletürítés
📍 Vizeletvesztés (inkontinencia)
📍 Vizelet színének, állagának megváltozása
     (véres, vagy zavaros, gennyes vizelet…)
📍 Nehezített, akadozó vizeletürítés
📍 Gyakori éjszakai vizeletürítés
📍 Vesetáji, vagy alhasi panaszok esetén
📍 Here duzzanat, fájdalom, tapintható kóros képlet
📍 Szexuális diszfunkció
    (pl.: merevedési zavar, fájdalmas szexuális együttlét, férfi
meddőség)
 
Bejelentkezés: Online https://multiclinic.hu/idopont/ 💻 illetve telefonon ☎️ is lehetséges a +36 30 449 7877-es telefonszámon.