Radiológia, ultrahang vizsgálat Kalocsa - Multi Clinic

Radiológia, ultrahang vizsgálat

Az ultrahang vizsgálat a hasi és medencei szervek, a nyaki, végtagi hasfali és mellkasfali lágyrészek betegségeinek, valamint az érrendszeri kórképek és számos ízületi betegség kapcsán első lépésben javasolt alapvető vizsgálómódszer.

Ultrahang vizsgálat

22.000,-Ft/régió

Két régió együttes
ultrahang vizsgálata

39.000,-Ft

3 vagy több régió együttes
ultrahang vizsgálata

49.000,-Ft

csecsemő ultrahang
csípőszűrés

15.000,-Ft

egész testes
csecsemő ultrahang

22.000,-Ft

MILYEN ESETEKBEN KÉRJE A MAGÁN RADIOLÓGIA VIZSGÁLATOT?

Szakorvosi beutalóval, panaszok esetén beutaló nélkül, vagy panaszmentesség esetén szűrő jelleggel is teljeskörű ultrahang diagnosztika vizsgálattal állunk rendelkezésére.

Mi a radiológia jelentése?

A radiológiai azaz ultrahang vizsgálat a hasi és medencei szervek, a nyaki, végtagi hasfali és mellkasfali lágyrészek betegségeinek, valamint az érrendszeri kórképek és számos ízületi betegség kapcsán első lépésben javasolt alapvető vizsgálómódszer.

Gyors tájékozódásra, több szerv egyidejű áttekintésére, rendszeresített szűrővizsgálatok végzésére (emlő, pajzsmirigy, prosztata, csecsemőkori szűrővizsgálatok…) alkalmas, hatékony és ma már könnyen és gyorsan elérhető képalkotó diagnosztikai eljárás. 

Az ultrahangnak az egészségügyi ellátás gyakorlatában használt energia tartományban semmilyen egészségkárosító hatása nem ismert, fájdalmatlan, ellenjavallata nincs.

A rendelésünkön használatos ultrahang készülék a fentebb említett vizsgálatok mindegyikének elvégzésére alkalmas. Előjegyzési rendünk illeszkedik betegeink igényeihez, így elkerülhető a vizsgálatra való hosszas várakozás. A vizsgálatokat húsz perces előjegyzési rendben végezzük.

Jelentkezni telefonon és interneten keresztül egyaránt lehetséges. Kérdéseik esetén munkatársaink állnak rendelkezésükre.

A hasi és kismedencei ultrahang üres gyomorral eredményes, így kérjük, hogy a vizsgálat előtti 6 órában már ne étkezzen. Ivásra a szénsavmentes víz engedélyezett, ami a húgyhólyag ultrahang során szükséges is, mert ez esetben a a vizsgálat telt húgyhólyaggal történik, illetve így eredményes. Tehát húgyhólyag ultrahang esetén a vizelet ürítése nem szükséges és nem javasolt, amennyiben a vizsgálatot végző orvos másképpen nem rendeli. További felmerülő kérdéseivel, hogy mi várható a teljes vizsgálat során, vagy hogyan érdemes készülnie, kérjük keresse kollégáinkat elérhetőségeinken!

Csecsemő ultrahang szűrővizsgálat:
A vizsgálat elvégzésének ideális ideje 6-8 hetes kor körül van. A hasi ultrahang vizsgálat bármely korban elvégezhető, a csípő ultrahangos vizsgálata 6 hetes kortól 5-6 hónapos korig lehetséges. Az agyi ultrahang vizsgálat 6 hónapos koráig lehetséges, mert később az ultrahang koponyacsonton nem jut át.

Dr. Szakál Tibor radiológus szakorvos

Képesítés: Általános Orvosi Diploma: Summa cum laude
Albert Szent-Györgyi Medical University, Szeged,1994
Radiológus szakvizsga: May 1999, (jeles)

Tagság: 1994 Magyar Radiológus Társaság
1994 Magyar Orvosi Kamara

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost. 

6300 Kalocsa, Szent István király út 28. I.emelet

Urológiai szakrendelés

2024.05.16 - csütörtökön a Multiclinicben!

Milyen tünetekkel érdemes szakorvosainkhoz fordulni?
📍 Gyakori, fájdalmas, csípős, véres vizeletürítés
📍 Vizeletvesztés (inkontinencia)
📍 Vizelet színének, állagának megváltozása
     (véres, vagy zavaros, gennyes vizelet…)
📍 Nehezített, akadozó vizeletürítés
📍 Gyakori éjszakai vizeletürítés
📍 Vesetáji, vagy alhasi panaszok esetén
📍 Here duzzanat, fájdalom, tapintható kóros képlet
📍 Szexuális diszfunkció
    (pl.: merevedési zavar, fájdalmas szexuális együttlét, férfi
meddőség)
 
Bejelentkezés: Online https://multiclinic.hu/idopont/ 💻 illetve telefonon ☎️ is lehetséges a +36 30 449 7877-es telefonszámon.