Belgyógyászat magánrendelés Kalocsa - Magán belgyógyász

Belgyógyászat

A belgyógyászat kiterjedt és komplex orvosi szakág. Ennek megfelelően rengeteg betegség van, amellyel a belgyógyászok foglalkoznak. Ezek közül néhányat említünk, amelyek igen gyakoriak és sokakat érintenek.

Belgyógyászat

20.000,-Ft

Belgyógyászat

kontroll

15.000,-Ft

24 órás holter

EKG

18.000,-Ft

24 órás vérnyomás mérő monitor

felhelyezése

18.000,-Ft

alap szűrőcsomag

Nagylabor

8.600,-Ft

nagy szűrőcsomag

Komplex

24.900,-Ft

Gyakoribb belgyógyászati panaszok, illetve betegségek

Belgyógyászati panaszok, tünetek

Az általános belgyógyászat kiterjedt és komplex orvosi szakág. Ennek megfelelően rengeteg betegség van, amellyel a belgyógyászok foglalkoznak. Ezek közül néhányat említünk, amelyek igen gyakoriak és sokakat érintenek.

Belgyógyászati vizsgálat előnyei

A belgyógyászat összetetten és komplexen képes kezelni a legváltozatosabb betegségeket, amivel elkerülhető az a kellemetlenség, hogy nem a megfelelő szakorvoshoz fordulunk panaszunkkal.

A belgyógyászok abban is kiválóak, hogy különböző ritka, komplex vagy autoimmun betegségeket felfedezzenek.

A belgyógyászat kiválóan alkalmas első orvosi vizsgálatra, mivel a belgyógyász megállapíthatja a problémát majd beutalja a pácienst a legmegfelelőbb szakorvoshoz.

Belgyógyászat kiegészítő kezelései

Amennyiben a páciens bizonytalan tüneteivel és panaszaival nem tudja hova forduljon ajánlott a belgyógyászat felkeresése. Az igen széles területét felölelő gyógyító-megelőző tevékenység során az egyes szakmák szakértői egymással összehangoltan végzik munkájukat. Szakorvosaink munkáját radiológiai- és laboratóriumi diagnosztikai háttér, valamint dietetikus tanácsadás segíti.

Manapság a belgyógyászat is széleskörű szakosodáson megy keresztül: szakterületei például a gasztroenterológia ( gyomor-bélrendszeri betegségek ), diabetológia ( cukorbetegség ), endokrinológia (belső elválasztású mirigyek ) kardiológia (szív és érrendszeri megbetegedések ) foglalkozó és számos egyéb szakágak.

Részletes belgyógyászati vizsgálatok:

 1. Fizikális vizsgálat;
 2. Vérnyomásmérés;
 3. Rizikófaktorok felmérése;
 4. EKG vizsgálat (Holter); ABPM vizsgálat;
 5. Laborvizsgálatok
 6. Egyéb célzott műszeres vizsgálatok.

Az ABPM (ambulatory blood pressure monitoring) vizsgálat

Egy 24 órás vérnyomásmérés – szükség esetén segít a magas vérnyomás diagnosztikájában, súlyosságának megállapításában, a terápia kialakításában és az utánkövetésében. Egy készüléket kell magunkon viselni 24 órán keresztül, mely beállításnak megfelelően, általában nappal 20, éjszaka 30 percenként méri a vérnyomást és tárolja az eredményeket.

Mi az ABPM előnye?

 1. napközbeni vérnyomás értékek folyamatos megfigyelése
 2. ingadozó vérnyomás értékek monitorozása
 3. egyénre szabott kezelés lehetősége
 4. nem jár fájdalommal
 5. nem igényel különösebb felkészülést, nem kell a megszokottól eltérő tevékenységet folytatni.

24 órás EKG monitorozás

A Holter EKG 24 órán keresztül veszi a szív működésének elektormos jeleit, melyből ritmuszavarok diagnosztizálhatóak.  A készüléket délelőtt adjuk ki és  tesszük fel Önre, mely készüléket Ön 24 órán keresztül visel . Ilyen ritmuszavar lehet: extra szisztolék – ezek száma, gyakorisága, eredete, átmenetileg jelentkező magas pulzusszám, pitvarfibrilláció.

Holter és ABPM készülékeket délelőtt adjuk ki és vesszük vissza.

Csomagok

A belgyógyász a jellegzetes panaszokat felismerve specifikus laborvizsgálatokat is kérhet, melyek segítenek a diagnózis felállításában. Leggyakoribb laborvizsgálatok a teljes vérkép, különböző szervek működését jelző laborparaméterek mérése, a májfunkciót vizsgáló GOT, GPT, GGT, bilirubin, AP, CRP értékek, a vese működését mutató keratinin, karbamid, valamint húgysav és vizeletvizsgálat, illetve a zsír- és szénhidrát anyagcsere működést mutató vércukor-, HDL-, LDL-koleszterinszint meghatározása.

Anyagcsere zavar esetén terheléses vizsgálatok (vércukor terhelés, keményítő terhelés), illetve inzulin rezisztencia vizsgálat segítségével derülhet ki a panasz oka. A pajzsmirigy alul– vagy túlműködésének gyanúja esetén a TSH, FT3, FT4 hormonszint meghatározását rendeli el a szakorvos.

A gyomor és bélrendszeri panaszok oka lehet étel intolerancia, vagy étel allergia, glutén okozta betegségek, tejfehérje allergia, illetve tejcukor (laktóz) intolerancia, a hasnyálmirigy gyulladása, vagy gyulladásos bélbetegség is. Ezen betegségek, illetve állapotok laboratóriumi vizsgálati csomagjaink segítségével egyszerűen kimutathatók, elősegítve a pontos diagnózis felállítását. A laborvizsgálatok eredményét azonban minden esetben a szakorvosnak kell kiértékelni, ugyanis egyes betegségeknél szükség lehet további vizsgálatokra is.

Állapotfelmérő csomag kiértékelés kontroll vizsgálat keretin belül történik.

Nagylabor alap szűrőcsomag tartalma

Markerek: CRP, VVT, vércukor, összfehérje, albumin, koleszterin, HDL koleszterin, triglicerid, nátrium, kálium, karbamid, kreatinin,húgysav, GOT, GPT, GGT, ALP, vérkép, vas, transzferrin

Évente ajánlott rutin diagnosztika vagyis ellenőrzés, ha szeretne egy általános képet kapni a szervezetében zajló alapvető funkciókról és anyagcsere folyamatokról.

A vérvételt megelőzően 12 órával étkezzen utoljára, viszont a mintavétel reggelén javasolt a bőséges mentesvíz fogyasztása.

Elkészülési idő: 2 munkanap

A vérvételt megelőzően 12 órával étkezzen utoljára, viszont a mintavétel reggelén javasolt a bőséges mentesvíz fogyasztása.

Komplex nagy szűrőcsomag tartalma

Markerek: GOT, GPT, GGT, ALP, CK, amiláz, karbamid, kreatinin, bilirubin, húgysav, nátrium, kálium, klorid, magnézium, vércukor, inzulin, koleszterin, kalcium, foszfát, vas, transzferrin, ferritin, összfehérje, albumin, CRP, vérkép, VVT, TSH, teljesvizelet üledékkel)

Széleskörű laboratóriumi kivizsgálás. Olyan pácienseknek ajánljuk, akik életmódjukból fakadóan fokozott stressznek vannak kitéve és magasabb rizikóval rendelkeznek egyes betegségek kialakulása szempontjából.

A vérvételt megelőzően 12 órával étkezzen utoljára, viszont a mintavétel reggelén javasolt a bőséges mentesvíz fogyasztása.

Elkészülési idő: 2 munkanap

 

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost. 

6300 Kalocsa, Szent István király út 28. I.emelet

Neurológiai szakrendelés

2024. Február 28-án!

Dr.Finta Lehel neurológus február 28-án rendel a Multiclinicben❗️🏢
Orvosi diplomáját 2004-ben szerezte,ezután a budapesti Idegtudományi Intézetben és a londoni székhelyű The Priory Hospital Group-nál kezdett el dolgozni. 2012-ben kiváló minősítéssel szakvizsgázott a Semmelweis Egyetemen neurológiából.
Szakterületei: stroke, szédülés, zsibbadások, eszméletvesztések, epilepszia, Parkinson kór kivizsgálása, kezelése és gondozása.
De nézzük csak, mivel is foglalkozik a neurológia?
A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szervi eredetű zavarainak és betegségeinek a felismerésével és kezelésével foglalkozik.
A neurológus az agy és a gerincvelő,illetve az onnan kiinduló egész testet átszövő idegek működését vizsgálja,gyógyítja.

Milyen tünetekkel érdemes szakorvosainkhoz fordulni?
📍 hirtelen vagy fokozatosan kialakuló gyengeség vagy bénulás egy vagy
több végtagban,arcizomban
📍 memóriazavarok,feledékenység,gondolkodási zavarok
📍 beszédzavar,látászavar
📍 eszméletvesztés,ájulás,egyensúlyproblémák
📍 végtagzsibbadás,görcsök
📍 szűnni nem akaró,vagy gyakran visszatérő fejfájás
 
Bejelentkezés: Online https://multiclinic.hu/idopont/ 💻 illetve telefonon ☎️ is lehetséges a +36 30 449 7877-es telefonszámon.