Általános Sebészet - Multi Clinic - Kalocsa

Általános Sebészet

AZ ÁLTALÁNOS SEBÉSZET SZAKRENDELÉSÜNK JELENLEG NEM ÜZEMEL! Amint újra fogad bejelentkezéseket, jelezni fogjuk itt a szakrendelés oldalán!

 A sebészeket leggyakrabban a konzervatív módon nem, vagy nem kellő hatékonysággal kezelhető panaszok-betegségek kapcsán keresik fel műtéti megoldás lehetőségének elbírálása, illetve lehetőség szerinti elvégzése céljából.

A sebészeket leggyakrabban a konzervatív módon nem, vagy nem kellő hatékonysággal kezelhető panaszok-betegségek kapcsán keresik fel műtéti megoldás lehetőségének elbírálása, illetve lehetőség szerinti elvégzése céljából. A sebészeti magánrendelés keretein belül szakorvosainkat panaszmentes esetben szűrés céljából, vagy belgyógyászati, illetve egyéb vizsgálatok során felfedezett, sebészi kezelést igénylő betegségekkel illetve számos egyéb különböző panaszokkal keresik fel. Ilyenek lehetnek a fájdalmatlan bőr- vagy lágyrész elváltozások, a panaszmentes, vagy panaszokat okozó epekövek, a hasfali sérvektágult visszerek, aranyér betegség, vagy például a különböző pajzsmirigy megnagyobbodások, jobb bordaív tájéki epeköves görcsroham, fizikai terhelésre fellépő hasfali, lágyéktáji fájdalom. 

 1. Általános vizsgálat, a páciens aktuális állapotának felmérése és rögzítése, a fizikális vizsgálattal felismerhető kórképek megállapítása, a panaszok alapján felmerülő sebészeti kórképek igazolására szolgáló további szakvizsgálatok indikálása és elrendelése
 2. Különböző laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok, funkcionális tesztek és egyéb szakorvosi konzíliumok
 3. A verőér és visszér status fizikális és Doppler vizsgálat
 4. Hasi, kismedencei, vagy lágyrész ultrahang

Aranyér

Az aranyér olyan visszértágulat ami a végbélnyílást körülvevő bőr alatt, vagy a végbél falának belső oldalán található. Ha valamilyen oknál fogva a végbél körüli vénákban a nyomás emelkedik, az erek mérete, átmérője, hossza, lefutása változik, növekszik. Különböző kiterjedésű vénatágulatok keletkeznek. Ezek körül a laza kötőszövetben gyulladásos reakció alakulhat ki. A belső aranyér többnyire fájdalommentes, a székletürítésnél tapasztalható vérzés azonban utalhat rá. A külső aranyér leggyakoribb tünete a székelés közben érzett fájdalom, viszketés, esetenként vérzés, súlyosabb esetben gyulladás és tályogképződés.

Tünetei lehetnek még:

 1. A végbél, végbélnyílás fájdalma
 2. A végbélnyílásban kialakuló vagy ott előbújó csomó
 3. Végbélnyílásban vagy környékén lévő seb
 4. Végbélből, vagy környékén jelentkező váladékozás
 5. Végbéltájéki diszkomfort érzés

Végbélsipoly (fistula)

A sipoly természetes testüregek, vagy üreges szervek kóros összeköttetése, illetve ezek rendellenes kivezetése a test felszínére. A végbélsipoly általában egy korábbi gyulladás, végbéltályog következtében jön létre.

Leggyakrabban előforduló tünetei között szerepelnek az átmeneti, feszítő fájdalmak, valamint az időnként (kisebb-nagyobb megszakításokkal) jelentkező gennyes, véres, savós váladékozás.

Tünete lehet viszketés, fájdalom és diszkomfort érzés.

Fibróma eltávolítás:

A fibroma a bőrfelületen, vagy a bőr alatt kialakuló keményebb vagy puhább jóindulatú bőrelváltozás. Színe lehet a bőrrel megegyező, de néha barnásan elszíneződött. A fibroma eltávolítása lézerrel általában mindössze néhány perces, biztonságos beavatkozás.

Leggyakrabban hajlatokban (nyak, hónalj, lágyéktáj) alakul ki, hajas fejbőrön is megjelenhet.

A lézerrel történő fibroma eltávolítás kiváló kozmetikai eredményt biztosít. A környezet nem károsodik. Heg nélküli, nyomtalan gyógyulást lehet elérni. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik. Az apróbb fibrómák érzéstelenítés nélkül is eltávolíthatóak, mert a rendkívül rövid ideig tartó lézer behatás okozta fájdalom kisebb, mint egy tűszúrás. Egy kezelés alkalmával a fibromák nagyságától függően 10-20 db-ot is eltávolíthatunk egyszerre.

 1. Első db 22.000 Ft, amely a konzultációt is tartalmazza
 2. minden további 5.000 Ft/db

Benőtt köröm kezelése, benőtt köröm lézeres műtét

 1. 1 oldal 23.000 Ft (egy körömszél)
 2. minden további oldal (további körömszél) 5.000 Ft/oldal

Végbéltáji megbetegedések (berepedés, kizáródott aranyér) kezelése

 • 20.000 Ft-tól

Körömgomba kezelése – lézeres körömgomba kezelés

 • egy köröm kezelése 20.000 Ft/alkalom
 • minden további köröm kezelése 2.000 Ft

Önálló sebészeti vizsgálat és véleményezés

 • 8.000 Ft

Bőrelváltozás sebészeti kimetszése hagyományos technikával

 • 30.000 Ft (az ár varrattal, varratszedéssel értendő)
 •  
 • AZ ÁLTALÁNOS SEBÉSZET SZAKRENDELÉSÜNK JELENLEG NEM ÜZEMEL! Amint újra fogad bejelentkezéseket, jelezni fogjuk itt a szakrendelés oldalán!

Hogyan érkezzen a proktológiai vizsgálatra:

A vizsgálatot megelőzően alkalmazzon glicerines végbélkúpot, vagy más patikában kapható glicerines készítményt). A kúpot két-három órával a vizsgálatot megelőzően alkalmazza. A kúp hatása 15-40 percen belül várható, ezért érdemes olyan helyen előkészülni a vizsgálathoz, ahol van lehetőség mosdót használni, illetve tisztálkodni. A kívánt hatás elérését követően a szokásos módon tisztálkodjon meg. Kérdés esetén olvassa el a patikában vásárolt készítmény betegtájékoztatóját.

Ne alkalmazza a kúpot ha Crohn-beteg vagy fekélyes vastagbél-gyulladása van.

Ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás lehet fertőzés következménye, vagy autoimmun betegség is, amikor a szervezet saját sejtjeit, szöveteit támadja meg.

Az ízületet védő belhártya gyulladásával jár, az ízületi tok feszül, duzzadt, fájdalmas. Az ízületi gyulladás a porcot is károsítja. Mindez fájdalmat, merevséget és mozgáskorlátozottságot okoz. Kísérő tünet lehet a fáradtságérzés, rossz közérzet, esetleg hőemelkedés, láz. Gyakran fordul elő a kéz, lábfej, váll, térd területén, de bármelyik ízület érintett lehet.

A merevséggel-fájdalommal járó mozgáskorlátozottság leggyakrabban reggel jelentkezik. A gyulladt ízületek mozgatásra fájnak. A gyulladás az ízületeken kívül egyéb szerveket is megtámadhat: a bőrt, szemet, tüdőt, szívet, vesét, sőt a vérben is okozhat elváltozásokat.

Az ízületek gyulladásának alábbi okai is lehetnek

 1. sport, vagy egyéb fizikális túlterhelés
 2. lelki okok, chronicus stressz
 3. köszvény
 4. autoimmun betegségek
 5. baktériumok, vírusok

Tünetek ízületi gyulladás esetén

 1. az ízület környéki bőrpír
 2. mozgáskorlátozottság
 3. ízület környéki duzzanat
 4. fájdalom
 5. láz
 6. általános gyengeség, fáradtság érzés

A szakorvos a szükséges vizsgálatok és diagnózis alapján dönthet a betegség kezeléséről, illetve szükség szerinti ellátásáról.

FONTOS: Az azonnali ellátást igénylő sürgősségi esetek, mint például súlyos sérülések és egyéb, komplex ellátást igénylő betegségek (többek között súlyos közlekedési balesetek, erőszakos cselekmények, munkahelyi balesetek vagy egyéb hatósági közbenjárást igénylő kóresetek, acut életveszélyt jelentő kórképek) ellátása az országosan szervezett, helyileg illetékes ellátórendszer feladata, szükség esetén az illetékes hatóságok bevonásával.

Az ilyen esetek szakszerű kezelése csak több szakma összehangolt, komplex együttműködésével, és általában folyamatos intézeti felügyelet mellett biztosítható.

Milyen problémákkal fordulhat sebészünkhöz?

Vizsgálat

20.000,-Ft

Kontroll

15.000,-Ft

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost. 

6300 Kalocsa, Szent István király út 28. I.emelet

Neurológiai szakrendelés

2024. Február 28-án!

Dr.Finta Lehel neurológus február 28-án rendel a Multiclinicben❗️🏢
Orvosi diplomáját 2004-ben szerezte,ezután a budapesti Idegtudományi Intézetben és a londoni székhelyű The Priory Hospital Group-nál kezdett el dolgozni. 2012-ben kiváló minősítéssel szakvizsgázott a Semmelweis Egyetemen neurológiából.
Szakterületei: stroke, szédülés, zsibbadások, eszméletvesztések, epilepszia, Parkinson kór kivizsgálása, kezelése és gondozása.
De nézzük csak, mivel is foglalkozik a neurológia?
A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szervi eredetű zavarainak és betegségeinek a felismerésével és kezelésével foglalkozik.
A neurológus az agy és a gerincvelő,illetve az onnan kiinduló egész testet átszövő idegek működését vizsgálja,gyógyítja.

Milyen tünetekkel érdemes szakorvosainkhoz fordulni?
📍 hirtelen vagy fokozatosan kialakuló gyengeség vagy bénulás egy vagy
több végtagban,arcizomban
📍 memóriazavarok,feledékenység,gondolkodási zavarok
📍 beszédzavar,látászavar
📍 eszméletvesztés,ájulás,egyensúlyproblémák
📍 végtagzsibbadás,görcsök
📍 szűnni nem akaró,vagy gyakran visszatérő fejfájás
 
Bejelentkezés: Online https://multiclinic.hu/idopont/ 💻 illetve telefonon ☎️ is lehetséges a +36 30 449 7877-es telefonszámon.